Rohlíky nakrájejte na kostičky a v míse je zalijte trochou mléka. Mezitím osmažte dozlatova nadrobno nakrájenou slaninu. K namočeným rohlíkům přilijte...
více o Tyrolské knedlíky
Kvásek rozmíchejte v hrnku vlažné vody, nejlépe večer předem. Houby zalijte v misce teplou vodou. Než nasáknou, uvařte ve slupce brambory, slijte je a...
více o Krkonošské kyselo
V kastrolu rozpalte sádlo a na něm orestujte cibuli nakrájenou na kostičky. Po pár minutách přidejte okapané zelí, osolte a opepřete. Zalijte 100 ml...
více o Kaplická cmunda
Růžičkovou kapustu očistěte, menší nechte v kuse, větší rozřízněte napůl. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.
V hluboké pánvi rozpalte olej a nechte...
více o Růžičková kapusta v kokosové omáčce
Brambory dobře omyjte a uvařte doměkka. Slijte vodu a nechte je zchladnout. Oloupané brambory pokrájejte na kostičky a nasypte do mísy. Mrkev i celer...
více o Tradiční bramborový salát
Opláchněte rybí odřezky a vložte je do většího hrnce. Hlavu očistěte a zbavte žaber a očí, které jsou nepříjemně hořké. Mrkev, petržel a celer omyjte...
více o Štědrovečerní rybí polévka
Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a pokrájejte na tenké plátky.
V kastrolu rozehřejte polovinu másla a orestujte na něm cibulku,...
více o Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí
Na oleji krátce osmahneme cibulku nakrájenou na větší kusy. Přidáme kurkumu, zamícháme a ihned přidáme rajčatový protlak a cizrnu i s nálevem.
Poté...
více o Kuskus s cuketou a cizrnou
Oloupanou cibuli pokrájíme na jemno a dáme osmažit dosklovata na rozpuštěné máslo s olejem. Poté jí zasypeme moukou, kterou za občasného promíchání...
více o Uzená medvědí omáčka
Do velkého hrnce umístěného na mírném ohni dejte máslo a olivový olej a míchejte, dokud se máslo nerozpustí. Přidejte na malé stejnoměrné kostičky...
více o Pravá boloňská omáčka
Předem upozorňuji, že je třeba zakoupit pravé indické koření (Kurkuma, Římský kmín).
Červenou čočku dáme vařit - stačí 6-7 minut varu. Jednu cibuli...
více o Indické kari z červené čočky
Očištěnou zeleninu pokrájíme na nudličky nebo plátky, žampiony na klínky, česnek nasekáme na drobno, slaninu na nudličky nebo kostičky.
V pánvi si...
více o Rychlá zeleninová směs se slaninou
Mletá směs: na oleji nebo sádle osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Ke konci smažení přidáme rozvonět česnek a vmícháme mleté maso. Osolíme, opepříme...
více o Zapečená rýže s mletým masem a zelím
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na jemně pokrájeném špeku. Přihodíme na klínky pokrájené očištěné žampiony a smažíme do povadnutí....
více o Smetanové žampiony s medvědím česnekem
Do vyšlehaného másla přidávejte za stálého šlehání prolisovaný tvaroh, drobně krájenou cibuli, prosátou mletou papriku, mléko a sůl....
více o Liptovská pomazánka podle ČSN
Prolisovaný tvaroh, máslo a sardinky s olejem vyšleháme za postupného přidávání mléka v jemnou pomazánku, do které přidáme drobně nakrájenou cibuli,...
více o Pomazánka se sardinkami podle ČSN
Oloupaná salám a okurky nakrájíme na tenké nudličky a smícháme s majonézou, hráškem a jemně krájenou cibulí. Ochutíme hořčicí, octem, cukrem,...
více o Pařížský salát podle ČSN
Oloupaný salám a okurky nakrájejte na stejnoměrné nudličky, přidejte zelený hrášek, jemně nakrájenou cibuli, majonézu, ostatní chuťové přísady a vše...
více o Pochoutkový salát podle ČSN
Brambory uvařte ve slupce, oloupejte je a nechte dobře vychladnout. Studené brambory nakrájejte na menší kostky, cibuli a nakládané okurky nakrájejte...
více o Bramborový salát na chlebíčky podle ČSN
Kachnu očistěte, odřízněte horní konce křídel. Nezapomeňte z břicha vyjmout droby v sáčku! Kachnu osolte i okmínujte zvenku i zevnitř a do břišní...
více o Pečená kachna s červeným zelím
Zelí nakrouhejte na proužky, cibuli nakrájejte najemno. V kastrolu se silným dnem rozehřejte sádlo nebo olej a krátce na něm orestujte nadrobno...
více o Brusinkové zelí
Husu dobře očistěte od zbylého peří i přebytečného tuku. Odřízněte konce křídel a z břišní dutiny vyndejte droby. Husu omyjte, osušte a dobře nasolte...
více o Pečená husa s brusinkovým zelím
Kuře naporcujte na 4 části a ze všech stran je osolte. V silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a porce kuřete na něm ze všech stran orestujte...
více o Kuře na paprice
Mrkev, cibuli a řapíkatý celer očistěte a pokrájejte na drobné kostičky. V hrnci rozpusťte sádlo a zeleninu na něm asi 5 minut restujte. Přidejte...
více o Čočková polévka
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Stejně nakrájejte slaninu. V hrnci rozehřejte olivový olej a nechte na něm zesklovatět...
více o Krémová fazolová polévka
Dejte vařit vodu na těstoviny. Cibuli pokrájejte nadrobno, řapíky celeru oloupejte a nakrájejte na malé kousky, slaninu na kostičky, česnek rozdrťte...
více o Těstoviny s bílými fazolemi
Cibuli a česnek pokrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte asi 2 lžíce oleje, orestujte cibuli, přidejte česnek a po chvíli vlijte krájená rajčata a...
více o Rychlá mexická fazolová polévka
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájené cibule lehce dozlatova. Ke konci smažení přidáme osmažit i na kostičky pokrájenou slaninu.
Maso dle...
více o Vepřové na slanině s medvědím česnekem
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na klínky pokrájené žampiony a smažíme do povadnutí. Vše zaprášíme moukou a...
více o Maďarská medvědí polévka
Na rozpuštěném másle osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené čerstvé nebo rozmrazené houby, kmín, bobkový list, nové koření a...
více o Smetanová polévka s medvědím česnekem
Původně se tento recept dělal jen z bůčku, až na konci minulého století se začalo přidávat i dietnější maso. Poměr je tedy čistě na Vás, nám tento...
více o Vepřové výpečky se zelím
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, vložíme do misky a okořeníme rozmarýnem, pepřem a solí. V lednici necháme odležet alespoň 30 minut, ideálně přes...
více o Červené fazole s kuřecím masem
Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a na másle s olejem orestujte doměkka. Česnek oloupejte, zbavte klíčků a prolisujte do misky. K cibuli přidejte...
více o Krémová česnečka
Troubu začněte předehřívat na 200 stupňů a vezměte si k ruce pekáček tak velký, aby se do něj kuřecí maso vešlo natěsno. Velké mezery mezi kuřecími...
více o Kuře se zelím a bramborem
Maso nakrájíme na kostky, smícháme se sójovou omáčkou. Mezitím nakrájíme cibuli a česnek a papriky na malé kostičky. Na rozehřátém oleji zprudka...
více o Těstoviny s kuřecím masem
Houby pokrájíme, krátce spaříme ve vroucí vodě, necháme okapat. Pokud nejsou houby čerstvé, použijeme mražené.
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na...
více o Rychlá houbová omáčka
Houby namočíme zhruba na hodinu do hrnku s vodou. Pak je scedíme a drobně pokrájíme. Brambory oloupeme, pokrájíme a dáme vařit do osolené vody doměkka...
více o Bramborové placky se sušenými houbami
Troubu rozehřejte na 180 °C. Kůži na kachních prsou nařežte do kříže. Rozpalte pánev a vložte do ní prsa kůží dolů. Opékejte při střední teplotě 8...
více o Kachní prsa s nudlovým salátem
Cizrnu slijte, propláchněte, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, zasypte paprikou a dobře promíchejte....
více o Batátový krém s kokosovým mlékem a cizrnou
Dýni oloupejte, rozkrojte a vydlabejte semínka. Dužninu nakrájejte na malé kostičky. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a dýni opékejte do změknutí, asi...
více o Dýňové karí se špenátem a čočkou