Dejte vařit brambory ve slupce. Lilky pokrájejte na kolečka asi 1 cm silná, rozložte je na papírové utěrky, posolte a nechte vypotit asi 10 minut....
více o Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Cukety omyjte a nastrouhejte nahrubo. Cibulky nakrájejte na kolečka, šunku na malé kousky, česnek prolisujte, sýr nastrouhejte, petrželku nasekejte...
více o Cukeťák z trouby
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, špekáčky na půlkolečka nebo na kostičky, cibuli pokrájejte nadrobno.
Na dvou lžících oleje osmažte cibuli...
více o Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.
Dejte vařit vodu na těstoviny. Lilek pokrájejte na menší kostičky, dejte ho do cedníku, osolte a nechte asi 5 minut vypotit. Cibuli nakrájejte na...
více o Letní těstoviny
Ryby opláchněte, dobře osušte, do každého boku udělejte ostrým nožem tři zářezy, osolte je a rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
Do mixéru...
více o Pečená pražma s mangovou salsou
Lilky pokrájejte na plátky asi 1 cm silné. Rozložte na papírovou utěrku, osolte a nechte asi 5 minut vypotit. Poté je důkladně osušte papírovou...
více o "Pizza" z lilku
V misce prošlehejte tekuté suroviny na marinádu, přidejte utřený česnek, sůl a pepř. Maso ponořte do marinády alespoň na 30 minut.
Rozehřejte gril....
více o Steakový salát s balzamikem
Nejprve minimálně na hodinu namočte špejle – ideálně bambusové – do studené vody.
Maso nakrájejte na proužky asi 2 cm široké a 10–15 cm dlouhé. Osolte...
více o Krůtí špízy yakitori
Připravte marinádu. Do kastrůlku dejte cukr a 1 hrnku vody, přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
Tekutinu zredukujte asi na poloviční...
více o Marinovaná pikantní žebra
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme celer nakrájený na větší kostky a osolíme. Kořenovou zeleninu opečeme lehce dozlatova. Pak přidáme nadrobno...
více o Celerový krém
Nejprve si připravíme kvásek. Droždí rozmícháme s cukrem, přilejeme část vlažné vody a vmícháme necelou lžíci mouky. Necháme vzejít na teplém místě...
více o Indický chléb Naan
Cibuli pokrájejte nadrobno, 2 a půl kedlubny a brambory na menší kostičky, česnek na plátky. V kastrolu zpěňte lžíci másla, cibuli orestujte...
více o Jemná kedlubnová polévka
Začněte majonézou kešú. Ořechy namočte přes noc do vody a druhý den je slijte. Rozmixujte je společně s ostatními surovinami dohladka.
Připravte...
více o Veganský burger s majonézou kešú
Kuřecí prsa lehce rozklepejte (maso by mělo být vysoké asi 1 cm), osolte, opepřete a obalte v mouce. Šalotky a česnek nasekejte najemno, z citronu...
více o Kuřecí piccata
Maso pokrájejte na tenké nudličky a osolte. V misce ho promíchejte se škrobem a nechte chvíli odležet.
Brokolici rozeberte na malé růžičky a ty...
více o Křupavé hovězí nudličky s brokolicí
Cibuli pokrájejte nahrubo, bílou část pórku na kolečka, česnek na plátky. Bagetu natrhejte na malé kousky, dejte do zapékací mísy, zalijte dvěma...
více o Rychlá hrášková polévka s krutony
Žampiony nakrájejte na tenké plátky.
Ořechy, petrželku, tymián a česnek umixujte jako na pesto, přidejte citronovou šťávu a postupně tenkým pramínkem...
více o Bruschetty s čerstvým sýrem a houbami
Bagetu překrojte napůl a ještě podélně na čtvrtky. Cuketu nakrájejte na mandolíně na dlouhé jemné plátky. Petrželku nakrájejte najemno. Z poloviny...
více o Bruschetty s ricottou a cuketou
Připravte vývar. Odřezky ryb dejte do hrnce, přidejte překrojenou mrkev a petržel, rozpůlená rajčata, jednu překrojenou cibuli a 2 stonky řapíkatého...
více o Letní rybí polévka
Začněte přípravou čatní. Šalotky a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Rebarboru oloupejte a pokrájejte na kousky. V kastrůlku rozpalte lžíci oleje...
více o Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Krůtí prsa pokrájejte na plátky asi 1,5 cm silné.
Rozložte je na prkénko, zakryjte mikrotenovou fólií a naklepejte. Řízky osolte, potřete hořčicí a...
více o Smažené krůtí řízky
Nejprve upečte česnek. Jednotlivým paličkám odřízněte vrchní část, každou pak pokapte olivovým olejem a zabalte do alobalu. Takto připravené je dejte...
více o Polévka z pečeného česneku
Uvařte těstoviny. Semínka nasucho opražte na pánvi, česnek oloupejte, sýr nastrouhejte najemno.
Do mixéru natrhejte rukolu, přidejte česnek, semínka,...
více o Těstoviny s rukolovým pestem
Maso očistěte, osolte a opepřete, zeleninu oloupejte. Česnek nakrájejte najemno a mrkev pokrájejte na špalíčky, cibuli ponechte v celku, jen případné...
více o Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Jehněčí nechte 30 minut odležet při pokojové teplotě, pak je ostrým nožem dočistěte (kosti mají být holé). Zeleninu omyjte, mrkev nakrájejte podélně,...
více o Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Suroviny na pesto dejte do mixéru, koriandr použijte i se stonky a umixujte.
Konzistenci upravte přidáním trochy oleje. Chřestu odlomte dřevnaté konce...
více o Chřestové balíčky s koriandrovým pestem
Brambory uvařte doměkka. Slijte, rozložte do pekáče nebo na plech vyložený pečicím papírem a paličkou nebo dnem těžšího hrnku každou rozmáčkněte....
více o Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Odlomte dřevnaté konce bílého i zeleného chřestu, přidejte je do hotového vývaru a asi 15 minut povařte. Vývar bude mít intenzivnější chřestovou chuť....
více o Chřestová polévka s pestem
Kuřecí prsa horizontálně rozkrojte na poloviny, získáte čtyři ploché plátky masa. Ty lehce rozklepejte paličkou.
Do širších plochých misek si...
více o Kuře v parmazánu se salátem
Květák rozeberte na malé růžičky, ty větší rozkrojte. Ve větší míse prošlehejte mouku s mlékem na těstíčko, osolte ho, opepřete a vsypte kousky...
více o Obalovaný asijský květák z trouby
Očistěte zeleninu. Cibuli pokrájejte na klínky, celer na plátky, papriku na kousky velikosti sousta, petrželku nasekejte. Ve větší pánvi nebo woku...
více o Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Kořenovou zeleninu omyjte a pokrájejte na kusy, květák rozeberte na růžičky, košťály pokrájejte. Vše rozložte na plech s pečicím papírem. Přidejte...
více o Polévka z pečené zeleniny
Vychlazené okurky oloupejte, nakrájejte nadrobno. Vymačkejte je, nechte 10 minut odležet, slijte vodu a znovu vymačkejte. Kopr nasekejte najemno, mátu...
více o Tzatziki
Avokáda rozpulte a vyjměte pecku. Dužninu vydlabete lžící do mísy.
Rozmělněte ji klidně šťouchadlem na brambory, pak promíchejte s limetovou šťávou....
více o Guacamole
Cibuli nakrájíme na kostičky. Do hrnce nalejeme olej a přidáme cibuli. Smažíme 5 minut. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a smažíme další minutu...
více o Krémová hokkaido polévka
Bulvy řepy dobře omyjte a každou vložte na velký kus alobalu. Zakápněte je olejem, osolte a opepřete, potom důkladně zabalte a upečte doměkka v troubě...
více o Řepová pomazánka s brynzou
Cibuli nakrájíme na kostičky. Do hrnce nalejeme olej a zahřejeme ho. Přidáme cibuli a 5 minut smažíme. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a...
více o Krémová brokolicová polévka s vejcem
Lilky vždy napíchněte na dlouhou vidličku a opalujte nad plamenem, dokud nezměknou. Slupku nařízněte a dužninu lžící vydlabejte do mísy.
Ořechy...
více o Hummus z lilku s ořechy kešú
Květáky zbavte listů a dejte do velkého hrnce s vroucí vodou, povařte je 10 minut. Vylovte a nechte chvíli zchladnout. Malým ostrým nožem vyřízněte co...
více o Nadívaný pečený květák
Salát rozdělte na listy, vyperte a dobře osušte. Tužší řapíky vykrájejte. Očištěnou mrkev nastrouhejte nebo nakrájejte na tenké nudličky. Papriky...
více o Barevné jarní závitky se třemi omáčkami
Uzenou rybu dejte do pánve, zalijte asi 150 ml vody, přidejte bobkové listy, přiveďte k varu, přiklopte poklicí a vařte asi 5 minut. Rybu vyjměte na...
více o Kedgeree
Slaninu nakrájejte na proužky a opečte ji v hrnci, vyjměte. Cibuli nakrájejte nahrubo.
V hrnci rozehřejte máslo, přidejte mouku a orestujte jíšku....
více o Čočková polévka se slaninou