Drinky a koktejly jsou symbolem párty, večírků, oslav a barů. Většinou se míchají ze sirupů, džusů a různého typu alkoholu. Některé alkoholických drinků se dají připravit i v nealkoholické podobě a označují sloven virgin.
Podle velikosti se drinky dělí na krátké do 10cl, střední do 20cl a dlouhé, které mají až 30cl. mezi dlouhé se řadí i známý velmi silný koktejl Long Island Ice Tea, který kombinuje velké množství alkoholu.
Obě vína nalejeme do hrnce, přidáme kousky skořice a hřebíček a přivedeme k varu. Potom ihned stáhneme z ohně, přilijeme rum, přidáme všechno ovoce a... více o Vánoční bowle
V kotlíku zamícháme v syrovém mléce nebo smetaně vanilku vcelku, moučkový cukr a žloutky. Kotlík s obsahem postavíme do kastrolu s horkou vodou a na... více o Vaječný koňak vařený - 1930
Prosátý moučkový cukr, žloutky, vanilkový prášek nebo utlučenou prosátou vanilku třeme v míse 15 minut. Pak přidáme svařené, vychladlé mléko nebo... více o Vaječný koňak třený - 1930
Ořechy nakrájíme na plátky a vložíme do asi 2-3 l sklenice, prokládáme kořením a plátky citronu a pomeranče. Nakonec zalejeme alkoholem. Necháme 14... více o Ořechovka
Citrony oloupat škrabkou na brambory, pozor jen žlutou část. Oloupanou kůru zalít vodkou, přikrýt a nechat máčet v pokojové teplotě 4 dny. Po 4 dnech... více o Lemoncello
Přivedeme šťávu z ovoce a vanilkový cukr do varu, přidáme višňovku nebo rum a necháme utvořit pěnu. Přilijeme víno, hřebíček, skořici a zahříváme.... více o Domácí punč II.
Ve skleněné míse smícháme cukr a šťávu ze 4 citronů, a ze 2 citrónů kůru (nastrouhat) 1 vanilkový cukr, přidáme vařící mléko a dobře prošleháme. Toto... více o Citronový likér
Opraný rybíz dáme do láhve, cukr rozpustíme ve vodě a nalijeme na rybíz. Necháme kvasit asi 1 měsíc a když je čiré, stáčíme hadičkou do láhví.... více o Rybízové víno II.
Svaříme 1,5 kg cukru a 3,5 l vody necháme vychladnout a nalijeme na směs bezinek, citronu a rozdrobeného droždí. Promícháme, ovážeme celofánem,... více o Víno z bezinkového květu
Čisté plody bezinek dáme do vody a povaříme i s kořením asi 1/4 hodiny. Necháme zchladnout a přidáme rozdrobené droždí, promícháme a necháme kvasit 3... více o Víno z bezinek
Do větší sklenice dáme vrstvu rozpůlených ořechů, posypeme cukrem, další vrstvu ořechů, cukr a tak dále... Necháme rozležet při pokojové teplotě... více o Zdravotní likér ze zelených ořechů
Vše smícháme v mixéru s dvěma lopatkami drceného ledu. Dozdobíme jahodami.... více o Jahodové daiquiri
Jablko omyjeme, vykrojíme jadřinec a nakrájime i se slupkou na osminky a vložíme do 4 hrnků na čaj. Všechny ostatní suroviny smícháme nejlépe ve... více o Jablečný punč na prohřátí
Nejdříve dám vařit vodu (3,5 litru) s 1/2 kg rýže a 1,5 kg cukru krystalu. Až se cukr rozpustí a rýže změkne, dáme do větší nádoby a přidáme tam i... více o Arak
Smícháme slivovici s vínem, osladíme a rozmícháme. Nakonec přidejte šťávu z citrónů. V uzavřených lahvích necháme 4 týdny stát! Že to vypadá divně?... více o Babské pití
Plechovky se salkem vložíme neotevřené do hrnce s vodou, přivedeme do varu a vaříme při mírné teplotě 2 hodiny. Vyjmeme a necháme zchladnout. Mezitím... více o "Pravé" Baileys
Do sklenice vsypeme čaj, zalijeme 2 dl horké vody, vlijeme fernet, vložíme citron, pomeranč, přidáme led. Nezapomeneme na lžičku.... více o Ledová růže
Vermouth Rosso a vodku nalijeme do sklenice s ledem. Dolijeme Schweppes Tonic a podáváme.... více o Bikiny
Jedná se poslední štamprli, kterou vyprovázíme hosty z domu (bytu). Tam odkud pocházím se jí říká "verandovka". Do velkých štamprlí (0,5 dcl) nalijeme... více o Poslední štamprle
Pískový cukr, žloutky, vanilkový cukr, mléko a slazené mléko slejeme do hrnce, pečlivě promícháme žloutky v hrnci, vaříme na mírnem ohni. Při stálem... více o Koňak III.
Prosátý moučkový cukr, žloutky, vanilkový prášek nebo utlučenou prosátou vanilku třeme v míse 15 minut. Pak přidáme svařené, vychladlé mléko nebo... více o Vaječný koňak třený
Víno, kompoty, skořici, ořechy, vodku a rum smícháme. Necháme v lednici 1 den uležet. Při podávání nalijeme půl sklenice bowle a dolijeme sektem. Mohu... více o Ohavečská bowle
Vše dáme do mixeru a umixujeme, pak slejeme do sklenek a dáme do ledničky. Po vychlazení se může podávat. Je výborný.... více o Vaječný koňak II.
Kávu smícháme s instantní kávou a čokoládou v malém kastrolku a necháme krátce přejít varem. Přilijeme rum a necháme zcela vychladit. Část smetany... více o Slavnostní káva
Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, přidáme kondenzované mléko a opět cca 3 minuty šleháme. Poté přilejeme rum a lehce prošleháme. Nalejeme... více o Vaječný koňak
V kastrolu uvaříme 1/2 kg cukru v 1 dl vody. Když se cukr táhne, přidáme připravenou přecezenou šťávu ze 3 citronů a 1 pomeranče a odstavíme, aby to... více o Punč na uschování
Připravíme čaj, který necháme vychladnout. Do džbánku dáme na kostičky pokrájené ovoce, zasypeme cukrem, přidáme citronovou šťávu a necháme krátce... více o Dětská bowle
Do melounu udělejte díru. Musí být dost velká a hluboká, aby se do ní dal vložit trychtýř. Potom přes trychtýř opatrně nalijte část alkoholu. Pozor,... více o Vodka v melounu alá Jamie Oliver
2 hodiny vaříme salko (zavřené v plechovce), vařit varem. Po vychladnutí otevřeme. Uvaříme si mandlový pudink dle návodu a necháme trochu vychladnout.... více o Baileys
Dopředu dáme zmrazit omyté kuličky hroznového vína. Víno a sodovku smícháme, nalijeme do sklenic a přidáme zmražené kuličky vína a měsíčky limetky.... více o Vinný střik s hrozny a limetkami
Víno nebo limonádu nalijeme do velkého džbánu a osladíme podle chuti. Přidáme všechno nakrájené ovoce, promícháme a dáme vychladit. Nejlépe chutná při... více o Letní Sangria
Do piva dáme zvolna rozvařit cukr, čokoládu a kakao. Musíme dávat pozor, aby pivo nepřeteklo. Zchladíme a přidáme rum.... více o Kakaový likér
Rozšlehat žloutky, přidat vanilkový cukr, salko, tatru, vše rozšlehat a přidáme cca 1 plechovku od salka plnou rumu. Necháme vychladit a odležet.... více o Vaječný likér III.
Do longové sklenice nalijeme na led Absolut Kurant a dolijeme ananasovým džusem. Ozdobíme kouskem ananasu.... více o Absolut Tahiti
Citronový sirup a likér lehce promícháme v šejkru a nalijeme do dvou sklenic ozdobených pomerančem nebo citronem a naplněných ledem. Porch nápoje... více o Modrý cobbler
Do konvice dáme víno, cukr, koření a zahřejeme k bodu varu, ale NEVAŘÍME. Potom vmícháme citronovou šťávu, víno přecedíme do předehřátých sklenic a... více o Svařené víno
Do malého panáka nalijeme namraženou vodku, přidáme sirup a zakápneme tabascem, nemíchat! Vynikajici "aftertaste", v hrdle se Vám rozleje příjemná... více o Kanadský moták
Citron omyjeme a opláchneme ve studené vodě. Několik koleček odrojíme a odložíme stranou na ozdobu. Ze zbylého vymačkáme šťávu. Do vysoké sklenice... více o Koktejl Blizard
NORMÁLNÍ KÁVA PŘÍPRAVA S ŠLEHAČKOU A WHISKEI... více o IRSKÁ KÁVA
Na dno nádoby na bowli vložíme směs odpeckovaného ovoce rozkrájeného na menší díly, jako např. meruňky, broskve nebo celé jahody apod. Můžeme použít i... více o Míchaná bowle
Do nádoby na bowli nalijeme vymačkanou šťávu z citronů, citronový sirup, bílé víno a necháme hodinu v chladničce. Těsně před podáváním přilijeme... více o Znojemská bowle
Mátu nasekáme a dáme na broskve. Zalijeme koňakem, likérem. Zakryté necháme 1-2 hodiny v chladnu. Poté nalijeme šampaňské.... více o Bowle se šampaňským
Protřepeme v šejkru s ledem. Procedíme a nalijeme do koktejlové sklenice.... více o Bronx
V hrnci smícháme všechny přísady kromě vodky. Přivedeme k varu, přikryjeme a asi 5 minut vaříme. Potom přilijeme vodku, zamícháme, stáhneme z ohně a... více o Polská vodka
2 lusky vanilky namočíme na 4 dny do 1 l čistého lihu. (sklenice budiž dobře přikryta.) Pak si uvaříme v 3/4 - 1 litru vody 1 kg cukru na nitku 15... více o Vanilkový likér
Na 1 kg malin dej 1/2 litru cukru, pak 1 litr rumu, asi 4 hřebíčky, proutek vanilky, a nechej 6 neděl na slunci stát. Potom likér přeceď a uschovej.... více o Likér malinový
Dej do velké láhve 4 litry zralých borůvek, 1 dkg hřebíčků, kousek vanilky, a nalej na ně 1 litr jemného lihu, 1 l pravé žitné kořalky. Zvlášť nechej... více o Likér borůvkový
2 l jahod čerstvých se prolisuje a přidá se k nim 1 l čistého lihu, dobře se pováže a nechá se v teple 8 dní. Pak se čistá tekutina slije a zbytek... více o Jahodový likér II.
Broskve necháme okapat (šťávu z kompotu dáme vychladit) nakrájíme na kostičky, dáme do skleněné mísy na bowli nebo do skleněného džbánu, zasypeme... více o Blesková bowle
Všechny přísady s výjimkou čokolády rozmixujeme, lijeme do sklenic a sypeme strouhanou čokoládou.... více o Rumové banánové mléko