Brambůrky téměř bez oleje? Připravíte je i v mikrovlnné troubě!
F.O.O.D.
|
30. 3. 2017
Gourmet
Řekněte ne nezdravým lupínkům fritovaným v oleji. Doma si snadno a rychle připravíte zdravější verzi s minimem tuku, z čerstvých brambor a navíc v mikrovlnce!
Brambory, batáty i řepa!
Lupínky jsou nejlepší z klasických brambor, ale pokud trváte na ještě zdravější verzi, sáhněte po červené řepě nebo sladkých batátech.
Strouhání místo krájení
Domácí brambůrky jsou hotové raz dva v případě, že jsou plátky opravdu tenké. Vyměňte nůž za struhadlo a brambory nastrouhejte na kolečka.
Zbavte brambory škrobu
Aby se vše povedlo, namočte brambory na 10 minut do vody. Odmáčí se přebytečný škrob a v mikrovlnné troubě nebudou tak prskat. Poté otřete do utěrky a pokapejte olivovým nebo jiným zdravějším olejem.
Okořeňte podle chuti
Sůl, pepř, mletá paprika i jiné koření, které máte rádi. Lehce posypejte a vyskládejte na talíř, který vložte do mikrovlnky.
Brambůrky hotové do 6 minut!
Mikrovlnnou troubu nastavte na nejvyšší stupeň a zapněte na 2 až 3 minuty. Poté obraťte, ale pozor, brambůrky jsou horké! Z druhé strany opékejte stejnou dobu, závisí na výkonu vaší mikrovlnky a tloušťce brambůrků.
Přendejte na ubrousek
Ačkoliv jsou brambůrky téměř bez oleje, přendejte je na ubrousek, který vsákne přebytečnou vlhkost. Poté už můžete rovnou servírovat!