Připravte si těsto na nudle. Mouku, špetku soli, vejce a olej zpracujte na hladké těsto a nechte ho alespoň hodinu odležet zabalené ve fólii. Po... více o Houbové ragú s nudlemi
Na sádle orestujte nasekanou červenou cibuli, přidejte očištěné a na menší kousky nakrájené houby a teprve potom přidejte i nasekanou jarní cibulku.... více o Topinky se smaženicí
Rajčata omyjte a odkrojte z nich vršky. Poté rajčata vydlabejte, dávejte při tom pozor, abyste neporušili slupku. Vydlabané části rajčat dejte bokem a... více o Zapečená plněná rajčata
V hrnci osmahneme na oleji na kostky pokrájenou cibuli. Když začíná zlátnout, přisypeme na kostky nakrájené bílé ředkve a krátce orestujeme. Mezitím... více o Krém z bílé ředkve na víně
Rohlíky nakrájíme na kostičky cca 2 x 2 cm. Brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mléko, vejce, sůl, nakrájenou petrželku, mouku a ... více o Bramborovo-houskový knedlík
Cibuli pokrájejte nadrobno a na másle orestujte dosklovata. Přidejte papriku nakrájenou na malé kostičky a restujte dalších 5 minut. Do kastrolu... více o Houbová omáčka s paprikou a karlovarskými knedlíky
Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky rozšlehejte s mlékem a solí. Rohlíky nebo housky nakrájejte na kostičky, nasypte do větší mísy, osolte,... více o Karlovarský knedlík I.
Cibuli oloupejte a pokrájejte na klínky, papriky zbavte semeníků a nakrájejte na malé kousky, petrželku nasekejte nadrobno. Ve větší pánvi rozehřejte... více o Papriková frittata
Quinou uvařte podle návodu na obalu, poté ji sceďte a dobře propláchněte studenou vodou. Mezitím pokrájejte rajčata na čtvrtky či poloviny, papriku a... více o Salát s quinoou a sýrem halloumi
Maso nakrájejte na 4–5cm kousky a dejte je do mísy. Promíchejte se surovinami na marinádu a marinujte nejlépe přes noc, minimálně ale 2 hodiny. Pak... více o Grilovaný kuřecí kebab
Oloupané brambory pokrájíme a dáme do hrnce, přidáme oloupanou, na menší kusy pokrájenou mrkev, osolíme, zalijeme vodou a vaříme téměř doměkka. Před... více o Pestré šťouchané brambory
Cibuli oloupejte, překrojte napůl a nakrájejte na tenké plátky. Nasypte ji do malé misky a zakapejte šťávou z obou limet. Získá tak krásnou lesklou... více o Salát s melounem a fetou
Vejce rozšleháme se solí a pepřem. K rozšlehaným vejcím přidáme v pánvi nasucho opraženou starší chlebovou střídku a nadrobno nasekanou petrželku. V... více o Rychlá chlebová omeleta
Vařené brambory rozšťoucháme v míse. Přidáme pokrájené, předem spařené a scezené houby, vejce, sůl, čerstvě nasekané bylinky, a koření dle chuti. Vše... více o Bramborové placky s houbami
Batáty omyjte a nakrájejte na kolečka silná asi 5 mm. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Potřete olejem, osolte a opepřete. Dejte péct do... více o Batátové jednohubky s hráškem a krevetami
Papriky podélně rozkrojte na poloviny, zbavte semínek. Maso dejte do mísy, přidejte většinu posekané petrželky, nadrobno pokrájenou cibuli, utřený... více o Zapečené baby papriky s mletým hovězím a mozzarellou
Kozí sýr a lučinu promíchejte v misce s medem a skořicí. Pistácie, brusinky, vlašské ořechy i petrželku nasekejte nadrobno a vše dejte do větší misky.... více o Sýrové kuličky
Mrkev, cibuli a řapíkatý celer očistěte a pokrájejte na drobné kostičky. V hrnci rozpusťte sádlo a zeleninu na něm asi 5 minut restujte. Přidejte... více o Čočková polévka
Rukolu a petržel roztlučte v hmoždíři s trochou olivového oleje (nebo nahrubo rozmixujte) na pesto. Začněte lžičkou oleje a postupně jej tenkým... více o Bramborové placky s pestem z rukoly a petržele
Den předem, nejlépe odpoledne, osolte a opepřete maso a vložte do pekáče. Přidejte k nim bobkový list, 4 snítky tymiánu, 3 šalotky a česnek. Podlijte... více o Trhaný králík na krupicové kaši
Dejte vařit vodu na těstoviny. Cibuli pokrájejte nadrobno, řapíky celeru oloupejte a nakrájejte na malé kousky, slaninu na kostičky, česnek rozdrťte... více o Těstoviny s bílými fazolemi
Uzené maso dejte do menšího hrnce, zalijte vodou tak, aby bylo ponořené a vařte ho asi 30 minut. Mezitím nakrájejte housky na kostičky a dejte do mísy... více o Velikonoční hlavička
Plátky toastového chleba opečte nasucho v troubě a v sáčku nebo ve food processoru nadrťte na drobky. Sýr nastrouhejte, petrželku nasekejte nadrobno.... více o Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Dýně rozřízněte napůl a vydlabejte semínka i jejich okolí, vytvoříte široké mističky.... více o Pečená dýně s quinoou a gorgonzolou
Z krůtích prsou nakrájejte 4 plátky asi 0,5 cm silné, ty pak podélně rozkrojte, ale nedokrojte, na polovinu. Když je rozložíte, získáte pruhy masa... více o Krůtí závitky se zeleninovým bulgurem
Nadrobno pokrájejte cibuli. V hrnci rozpalte olej a nechte ji zesklovatět. Přidejte na kolečka nakrájenou klobásu a opečte ji dozlatova. Základ... více o Zelňačka s klobásou
Houby dejte do misky, zalijte asi 250 ml horké vody a nechte nasáknout. Mezitím očistěte zeleninu. Mrkev, celer a petržel nakrájejte na malé kostičky,... více o Bramboračka
Chleba nakrájejte na kostičky, na pánvi rozpusťte máslo a kousky chleba opečte dozlatova. Oloupejte brambory, nakrájejte je na malé kostičky, dejte do... více o Česnečka
Bulgur v cedníku několikrát propláchněte vodou, sceďte, přendejte do kastrůlku, zakapejte citrónovou šťávou a připravte podle návodu. Okurku zbavtw... více o Tabouleh
Toastový chléb rozmixujte ve food processoru na drobky, ořechy a sušené ovoce nasekejte nadrobno, vše dejte do mísy a přidejte změklé máslo. Prsty... více o Salát se zapečenou čekankou
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Dýni vydrhněte, rozkrojte, vydlabejte, nakrájejte na měsíčky, zakápněte olivovým olejem a... více o Salát z pečené dýně s granátovým jablkem
Květák dáme povařit do osolené vody doměkka, scedíme a necháme dobře okapat. Kdo chce, může ho povařit na páře. Poté v míse rozmačkáme šťouchadlem na... více o Květákové karbanátky (placičky) se žampiony
Mleté maso smíchejte s nasekanou jarní cibulkou, přidejte vejce, sýr a strouhanku, ochuťte solí a pepřem. Směs dobře promíchejte a krátce zpracujte,... více o Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré
Mražený hrášek nechte povolit, asi minutu ho povařte ve vroucí vodě, sceďte, promíchejte s nasekanými jarními cibulkami, petrželovou natí, citronovou... více o Losos s hráškem
Zapněte pomalý hrnec a nechte ho nahřát, je-li to nutné. Poté rozehřejte na nepřilnavé pánvi trochu oleje, přidejte pokrájenou cibuli, mrkve, celer a... více o Masové kuličky v rajčatové omáčce z pomalého hrnce
Na trošce oleje osmažíme lehce dozlatova drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme mleté maso, které též do osmažíme a při smažení vařečkou... více o Kapustová polévka s bramborem a mletým masem
Papriky pokrájíme na cca 3 - 4 cm široké "kroužky". Papriku zbavenou semínek, kterou nespotřebujeme, například zbylou od stopky nebo špičku, pokrájíme... více o Mleté maso se sýrem pečené v paprice
Papriky očistěte a nakrájejte na proužky. Část lusků podélně překrojte. Vše opečte maximálně 5 minut na pánvi na troše olivového oleje nebo na grilu.... více o Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Mouku vložte do misky, uprostřed udělejte důlek a přidejte droždí, přisypte cukr a 3 - 4 lžíce vlažné vody a smíchejte. Nechte kynout asi 10 minut,... více o Flammkuchen
Ještě horkou červenou řepu rozmixujte s česnekem, přimíchejte ostatní suroviny a podle chuti osolte. Vytvarujte mokrýma rukama burgery, naskládejte na... více o Burgery z červené řepy
Očištěné krevety zbavené hlavy, střívka a oloupané, vložíme do roztopené pánve se zhruba centimetrovým plátkem másla. Smažíme téměř zprudka za... více o Kořeněné krevety smažené na másle
Brambory velmi dobře omyjte a uvařte ve slupce na skus. Poté slijte a nechte zchladnout. Omyté ředkvičky nakrájejte na osminky, zchladlé brambory na... více o Lehký bramborový salát
Oloupanou cibuli, česnek i petrželku pokrájejte na menší kusy a rozmixujte. Vzniklou hmotu promíchejte v misce s masem, osolte a opepřete. Vytvarujte... více o Rajská omáčka s masovými koulemi a těstovinami
Nejdřív se pusťte do přípravy pita chleba. Mouku, sůl, cukr a olej dejte do mísy kuchyňského robotu. Droždí nejprve rozmíchejte v teplé vodě a poté... více o Pljeskavica s ajvarem v pita chlebu
Vařené brambory, nejlépe moučné, rozmačkáme vidličkou nebo nastrouháme. Tresku či filet z jiné, námi vybrané ryby osolíme a osmažíme na trošce oleje,... více o Bramborovo - rybí krokety
Na kousku másla si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme na nudličky pokrájenou kapustu a smažíme do jejího povadnutí, kdy přidáme... více o Kapustová polévka s nočky z vinné klobásy
Připravíme si ingredience. Avokáda rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Plátky avokáda klademe na Knäck Snacky. Obalíme natenko nakrájenou parmskou šunku.... více o Avokádový Party Knäck Snack
Máslo rozpusťte v hrnci a orestujte na něm nadrobno nakrájený celer, mrkev a cibuli. Překryjte zeleninu pokličkou z pečícího papíru a restujte na... více o Kaštanová polévka
Rozpalte gril. Mleté maso vložte do mísy a přidejte najemno nasekanou cibuli, petržel a propasírovaný česnek. Přidejte vejce, strouhanku a římský kmín... více o Kofty s tzatziki
Maso umelte, dobře promíchejte, osolte, opepřete, vytvarujte burgery a nechte je odpočinout. Zelí nakrouhejte na tenké nudličky, mrkev očistěte a... více o Burger bez housky