Cibuli a česnek oloupeme, mrkev očistíme, dva stonky řapíkatého celeru oloupáním zbavíme tuhých částí. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a celer... více o Toskánská chlebová polévka ribollita
Bobkové listy, omytý nahrubo nakrájený pórek a mléko zahřejte v hrnci těsně pod bod varu, poté odstavte ze sporáku a nechte hodinu extrahovat.... více o Mac and cheese
V misce rozšleháme vejce s mlékem, špetkou soli, skořicí, muškátového oříšku a vanilkového extraktu. Plátky chleba v této směsi namočíme a necháme... více o French toast
Brokolici rozdělte na růžičky, řapík překrojte na více kusů a použijte ho také. Povařte asi 5 minut v mírně osolené vodě nebo na páře. Slijte, nechte... více o Sýrové nugetky s brokolicí
Brambory uvařte v osolené vodě. Přidejte k nim polovinu nakrájeného másla a smetanu a rozšlehejte na hladké pyré. Zbylé máslo rozpusťte a smíchejte s... více o Proužky portobello ve strouhance
Na bešamel rozpusťte na pánvi máslo, vsypejte mouku a orestujte. Za stálého míchání přilévejte mléko, krátce vařte a ochuťte nasekaným tymiánem,... více o Vaječné toasty
Do hrnce vložte kořenovou zeleninu, celer, libeček a cibuli. Zalijte 2 l vody. Přidejte sůl, pepř, nové koření a bobkový list a vařte odklopené asi 30... více o Polévka z fazolí a hub s topinkami
Rajčata spařte a oloupejte, okurku oloupejte a nakrájejte, kapii zbavte semen. Chléb namočte do vody. Vše vložte do mixéru s česnekem, 1 lžičky soli a... více o Zlaté gazpacho
Rajčata spařte a oloupejte, okurku také oloupejte, avokádo zbavte pecky a slupky, chléb namočte do vody. Rozmixujte s nakrájenou šalotkou, koriandrem,... více o Gazpacho s avokádem
Uzeného lososa natrhejte a vložte do robota s noži. Kopr nahrubo nasekejte. Dvě třetiny přidejte k lososovi, zbytek odložte stranou. Citrony omyjte. Z... více o Paštika z uzeného lososa
Tresku osolíme, opepříme, zakápneme olejem a dáme na 5 minut do trouby pod gril. Mezitím si chleba nakrájíme na kostičky, hodíme ho do kuchyňského... více o Treska v krustě
Očištěné a vykuchané ryby nakrájejte na kousky a nechte stranou v chladu. Odkrojky a kosti uchovejte. Krevety vyloupejte a odstraňte střívko, skořápky... více o Italská rybí polévka „caciucco“
V pánvi rozehřejeme polovinu másla, na kterém orestujeme očištěná játra. Zastříkneme je citronovou šťávou, osolíme a necháme vychladnout. Vychladlá... více o Crostini
Nakrájíme bramboru na malé kousky a uvaříme ve vývaru, přidáme také najemno nasekaný rozmarýn. Na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli s... více o Výtečný cizrnový krém
Cibuli nakrájíme a osmahneme na 1 lžíci másla. Jakmile je cibule téměř měkká přidáme mouku a dobře promícháme. Propláchneme čočku, nakrájenou mrkev a... více o Turecká polévka z červené čočky
Maso osmahneme na pánvi. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, utřený česnek a bujon. Vše zalijeme černým pivem. Nakonec potřeme krajíc bílého chleba... více o Pivní guláš vlámský
Maso společně dáme vařit do většího hrnce. Přivedeme do varu, stáhneme na menší teplotu a mírně vaříme do měkka. V míse namočíme chleba do vývaru.... více o Jaternice
Kuřecí prsíčka nakrájíme na velmi malé kousky, přidáme sůl, pepř, sojovou omáčku, česnekový a cibulový pudr a vše důkladně promícháme. Chléb zbavíme... více o Thajské jednohubky
Z okurek odkrojíme jeden konec a lžičkou vydlabeme vnitřek. Potom je oloupeme. V osolené vodě krátce povaříme kapustové listy a nakladačky. Nakladačky... více o Plněné okurky II.
Maso naškrábeme (případně můžeme 2x umlít hovězí zadní), vytvoříme kopeček s důlkem, do kterého dáme žloutek, na okraj talíře uděláme malé hromádky... více o Tatarský biftek speciál
Sultánky zalijeme rumem a necháme nasáknout. Chléb nakrájíme na malé kostky a zalijeme horkým mlékem rozmíchaným s cukrem. Když chléb vsákne všechno... více o Dort chudých
Plátky (bílého) chleba potřete máslem a obložte plátkem šunky. Na ni dejte plátek ananasu, který zakryjte plátkem sýra. Chlebíčky pak položte na plech... více o Sýrové tousty s ananasem
Pracujeme s bílou neuzenou klobásou, ale ne vinnou. Chléb rozmělníme a nasypeme do velké mísy. Pak nakrájíme cibuli s česnekem a petrželkou najemno,... více o Anglické závitky
V chlebu uděláme zářezy tak, abychom ho celý neprořízli a zářezy byly od sebe asi 2 cm. Plátky šunky nakrájíme na čtvrtky, rajčata na kolečka, sýr na... více o Zapečený chléb
1) Zeleninová: kedlubnu, mrkev a květák uvařit a rozmačkat. Na másle podusíme zeleninu i s hráškem, osolíme a zahustíme vejcem. 2) Chlebová: kostičky... více o Trochu jiné nádivky do kuřete
Z chleba odkrojíme vrch a potom ho vodorovně přeřízneme na polovinu. Tvaroh dobře rozšleháme se sýrem, osolíme, přidáme na jemno nakrájenou cibuli,... více o Pikantní dort pro muže
Plátky lososa omyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Vložíme do zapékací misky vymazané máslem. V míse smícháme rozdrobený... více o Losos s hořčičnou kůrkou
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.. Přidáme nakrájenou karotku, párek a okurku. Vytvarujeme na měšec a převážeme režnou nití. Vložíme do... více o HOVĚZÍ MASO - Rychtářský měšec
Bílý chléb osmažíme. Lilek nakrájíme na malé plátky, osolíme, potřeme prsty olivovým olejem a opečeme. Chléb potřeme česnekem a olejem, potřeme... více o Italská kuchyně- předkrmy - topinka s lilkem
Bílý chléb osmahneme, nadrobno nakrájená rajčata s česnekem, petrželí a olivovým olejem promícháme, osolíme. Posypeme tím chléb.... více o Italská kuchyně- předkrmy- brusketa
Rajče nakrájíme na tenké plátky, cuketu podélně nakrájíme na slabé dlouhé plátky škrabkou na zeleninu. Chléb obložíme plátky rajčete a cuketou,... více o Zapečený chléb s cuketou
Filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Chléb namočíme do mléka. Promícháme polovinu nakrájené cibule, nasekaný česnek, petrželku, sůl a pepř,... více o Rybí karbanátky na zelenině
Petrželku důkladně omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Tavený sýr nakrájíme na malé kousky, ementál nahrubo nastrouháme a sýry důkladně promícháme.... více o Sýrové toasty