• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vynikající koláč z olomouckých syrečků
Napište svůj komentář k receptu

Vynikající koláč z olomouckých syrečků

autor: Danka Snášelová
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vynikající koláč z olomouckých syrečků
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • 1
      ks vejce
    • 300
      g bílý jogurt
    • 125
      g olomoucké tvarůžky (syrečky) olomoucké
    • 100
      g anglická slanina
    • kmín
    • sůl
    • oregáno

Postup přípravy receptu

1
Mouku, kypřící prášek, jogurt a vajíčko dáme do mísy a vypracujeme těsto. Koláčovou formu (o průměru cca 26 cm) vymažeme olejem a vložíme do ní vypracované těsto. Navlhčenou rukou ho rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše.
2
Tvarůžky a slaninu nakrájíme na drobné kostičky, promícháme a navrstvíme na těsto. Posypeme celým kmínem a oregánem. Solíme minimálně nebo vůbec (syrečky a slanina jsou slané dost).
3
Pečeme (v předem vyhřáté troubě) dozlatova, při teplotě 180 °C, cca 30 minut.
4
Při pečení vzniká příjemná, kořeněná vůně. Nemusíte se vůbec obávat nějakého zápachu (vyzkoušeno). Je to rychlá, jednoduchá a vynikající slaná buchta.
5
Recept jsem převzala z jiného webu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomazánka ze syrečků

Pomazánka ze syrečků

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana | 9. 2. 2017 11:48

    Vynikající a slavím s tím obrovské úspěchy, díky ;-)

  • Ňulinka
    Ňulinka | 31. 12. 2010 09:03

    Velmi dobré,určitě zopakuji ;-)

  • eva s. | 2. 8. 2007 18:26

    Pani Danko, kolac je opravdu vynikajici a ke vsemu i jednoduchy a rychly.Priste ho musim udelat z dvojite davky,protoze jedna davka pro ctyrclenou rodinu je malo.Byl hned pryc.Dik za recept

  • Danka Snášelová | 30. 7. 2007 12:55

    Děvčata, tento koláč z olomouckých syrečků jsem dělala minulý týden a móóóc nám chutnal. Je to doopravdy balada. Proto jsem recept okamžitě uveřejnila, aby potěšil i Vás a Vaše chuťové buňky. Nech chutná!

  • eva s. | 30. 7. 2007 12:44

    Hned to jdu vyzkouset.urcite to bude super

  • Tereza J. | 30. 7. 2007 10:54

    Toto bude určite doré:))) Radím medzi obľúbené.

  • Ifuška | 30. 7. 2007 10:30

    Tedy Dášenko, to hned vyzkouším, to bude určitě balada. Teď se ale trápím, jelikož jsem v práci a už mi tečou sliny.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mléka / sýra Svačina Večeře Pečení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bílý jogurt Kmín Olomoucké tvarůžky (syrečky) Oregáno Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kremrole se šlehačkou

Kremrole se šlehačkou

Bábovka s jablky a ořechy

Bábovka s jablky a ořechy

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Omáčka z kuřete

Omáčka z kuřete

Mřížkový dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

Skrytý banánový koláč

Skrytý banánový koláč

Baklava s ořechy

Baklava s ořechy

Švestkové buchty s drobenkou

Švestkové buchty s drobenkou

Rafaelo se salkem

Rafaelo se salkem

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

98
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
65
Brokolice se slaninou (nejen) z remosky
Brokolice se slaninou …
56
Švestkový koláč bez lepku s drobenkou
Švestkový koláč bez…
55
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle…
41
Rychlý švestkový koláč - výborný
Rychlý švestkový koláč -…

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Smrt vévodkyně z Kentu (†92): Kdy bude pohřeb?

Smrt vévodkyně z Kentu (†92): Kdy bude pohřeb?

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Vynikající koláč z olomouckých syrečků
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact