Nechápu, proč tady někdo řeší špalíčky nebo paličky, vždyť je to jedno - tak to udělejte třeba ze stehen!! Jídlo je JEDNODUCHÉ a VÝBORNÉ!! DOPORUČUJI!!
:-| :-| :-|
Vendulko, já si myslím, že se nejedná o Špalíky, ale paliČky, možná to v tom obchodě mají trošku popletené. Termín "paličky" znám z tohoto webu, dřív jsem se s ním nesetkala, jsou to vlastně půlky stehen, ty vzdálenější od těla, tvarem opravdu připomínají paličky. Pojďme už tuhle debatu ukončit, důležité je, že jde o kuřecí maso ze stehen, a že je to ukrutně dobré!
Di - já, když koupím stehna dělám je k jídlu, tak říkám, že bude "stonožka" :-)
Jéé, to jsem ani netušila, že rozpoutám takovou debatu:-) Je to vlastně jedno, jestli z horního nebo spodního stehna. Ale myslím,že to je zrovna horní:-) každopádně u nás v obchodě, se to kupuje pod názvem kuřecí špalíky. Zapéká se to asi 40 minut, až ta smetana zhoustne. Snad Vám to bude chutnat!:-)
Já si na rozdíl od paní Snášelové myslím, že špalíčky jsou horní částí stehen. Ale pro přípravu tohoto receptu je určitě celkem jedno, zda jej připravíme ze špalíčků, paliček (to jsou ta malá stehýnka) nebo celých čtvrtek. Mně to kouskování kuřat moc vyhovuje. Mám ráda stehýnka a křidýlka, ale nestojím o prsíčka. Takže u nás se vetšinou peče takové zvláštní kuře, které, jak říká můj tchán, má alespoň čtyři nohy.
A jak dlouho se to prosím zapeká? Děkuji
No,Danuško,paní Zora má pravdu,taky si myslím,že jsme z toho jeleni.Špalíček je taky vykostěné stehno,ta malá stehýnka a fakt nevím,kdo se v tom má vyznat.Kdysi to bylo zkrátka kuřecí a hotovo.Nebylo to nakouskované a člověk v tom neměl guláš.Dneska je to velká spousta kuřecího 100x jinak a lidi se nevyznají a já se nedivím.Jana
Veľmi by ma zaujímalo, kto prišiel s týmito novými, úplne zavádzajúcimi názvami - kuracie špalíky, minule som videla v jednom obchode mrazené husicie ramienka - vždy som si myslela, že sú to stehná a krídla. To som ale sto rokov za opicami!
Kuřecí špalíky - kuracie spodné stehienko. Spodná časť nohy (kde je kosť). Môžete kľudně použiť celé stehno, alebo stehno rozrezať, tam kde je kĺb. Ja veľké stehná vždy rozrežu - lepšie sa prepečia. Nemám rada na tanieri velikánske kusy.
čo to je špalíky ?????jak to vypadá ????da sa to kúpiť ????