Velikonoční nádivka: Špenátová, brokolicová i s kopřivou
Redakce
|
23. 3. 2017
Gourmet
S blížícími se Velikonoci je načase začít dělat nádivku. Zkuste nádivky na několik způsobů, nejen oblíbenou kopřivovou, ale i brokolicovou nebo cuketovou!
Nic není jednoduššího než si na Velikonoce udělat domácí špenátovou nádivku. Stačí vám k tomu trocha špenátu a slaniny a po chvíli pečení ochutnáte malý velikonoční zázrak.
Tradiční kopřivová nádivka je klasikou všech klasik. Kopřivy jí dají zajímavou vůni a z jara rostou téměř všude, takže na nic nečekejte a vyrazte trhat.
Nádivka s uzeným nikdy nezklame. To se dá nahradit také slaninou nebo dobrou šunkou od kosti, záleží jen na vaší chuti. Klíčky zase přidají skvělou vůni a nádivka je díky nim křehčí.
Zkusili jste už nádivku z brokolice? Pokud s brokolicí moc nevaříte, tak tahle nádivka vás rozhodně přesvědčí, že je to vaše nová oblíbená zelenina. Pokud bez ní nemůžete být, tak na nic nečekejte a dejte předehřát troubu.
Cuketa je lehce stravitelná zelenina. Je svěží a křupavá i po upečení a hodí se jako skvělá alternativa namísto masa. Zkuste přidat česnek a červenou cibuli a výsledku určitě nebudete litovat.