Jak připravit batáty? S masem nebo jako bramboráky!
Redakce
|
16. 2. 2017
Gourmet
Sladké brambory neboli batáty lze servírovat i jinak než jako přílohu. Naučte se z nich připravit bramboráky, ravioli nebo je jíst jen tak samotné. Máme pro vás 6 různých receptů, na kterých si pochutná celá rodina!
Tip na jednoduchý a rychlý oběd, který si žádá pouze tři ingredience: batáty, slaninu a koření. Pokud chcete, aby bylo jídlo rychleji hotové, krájejte batáty na tenčí kousky.
Po klasických bramborácích se můžeme utlouct a jinak tomu není ani v případě bramboráků ze sladkých brambor. Jejich příprava je stejná a díky výživové hodnotě batátů je tato varianta zdravější.
Zdravé chipsy lze připravit téměř z jakékoliv kořenové zeleniny. Vhodné jsou i mrkev, celer nebo petržel. Batátové se nejvíce hodí k vepřovému masu a jejich nasládlou chuť dokonale vyváží parmská šunka.
Sladké brambory tam, kde je budou všichni čekat nejméně - v těstovinách. Není nad domácí výrobu, a proto vás naučíme nejenom samotnou směs, ale i přípravu těstovin od začátku do konce.