Oslavy Nového roku jsou sice už dávno za námi, ale tím oslavy v letoším roce určitě nekončí. K těm samozřejmě patří i skvělé jídlo, ideálně to, které vezmete do ruky, abyste nemuseli používat příbor a talíře a zbytečně pak přemýšlet nad tím, kam je odložíte. Zadání zní tedy jasně: pokrmy do ruky.
Vyzkoušejte skvělý dalamánek s trhaným krůtím masem v pivní šťávě podle talentovaného kuchaře Martina Škody. „Obložený chléb, trhané maso nebo vepřová panenka - prostě Škoda nevařit,“ říká Martin Škoda a my s radostí souhlasíme a tiše sníme nad jeho skvělými recepty.
Milujete chlebíčky, ale ten mini kousek vám nikdy nestačí? Tak to si rozhodně zamilujete další recept od Martina Škody. Obří maxichleba s uzeninou a cibulovým salátem je ideální na party. Pokud chcete připravit opravdu velké krajíce, ale nemáte k dispozici tak velký bochník, kupte oválný chleba a krajíce z něj nakrájejte podélně.
Kombinace sladkého jablka a karamelizované cibule společně s vepřovou panenkou je sázka na jistotu. Pokud jídlo naservírujete na velký talíř, věřte, že zmizí do pár minut. Rozhodně se ale vyplatí strávit s jeho přípravou více času, důležitá je i část s marinováním. Pozitivní výsledek je ale zaručen.
Výhodou této pizzy je, že do ní můžete přidat suroviny, které najdete ve své lednici či ve spíži. My zvolili červené zelí v kombinaci s červenou cibulí a výrazným kozím sýrem. Ale je na vás, co na pizzu dáte. Nebojte se ale odvázat a použít ingredience, ze kterých máte obavu.
Bez dezertu by to nebyla správná party. Koláč s mandarinkami a jogurtem je rychlý, ale chutný. Opět využijte možností své spíže a použijte kompotované ovoce, které máte zrovna k dispozici. Fantazii se meze nekladou.
Tenhle božský a nádherně voňavý cheesecake podle Dagmar Malé alias Sugar Mamy je svěží a lehký. Rozmarýn mu dodá netradiční chuť a vůni, na kterou nikdo z hostů nezapomene. Připravíte ho snadno i doma a nemusíte objednávat drahé zákusky z cukrárny.